Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

cibulový chlebík,obmněně škvarky nebo semínka co máte rádi

0.0
cibulový chlebík,obmněně škvarky nebo semínka co máte rádi

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky,1a půl hrnku vlažné vody,1a půl kávové lžičky soli,1a půl kávové lžičky kmínu,půl sáčku sušeného droždí dále potřebujeme nádobu z víkem,jedno jakou kulatou,ovál ale aby byla z víkem,

Postup přípravy

Vše smícháme,utvoříme těsto.Uělala jsem ho večer přes noc nechala kynout na lince zakrytý utěrkou.mělo by těsto kynout alespon 9 až 12 hod.Ráno zapnout troubu na 220 stupnů až se nahřeje tak vložíme nádobu na 10 min nahřát nádobu.Mokrýma rukama předěláme těsto do formy,přiklopíme pečeme na 220 stupnů 30 min,poté odělat pokličku a pečeme 10-15 min na barvu kůrky.Chlebík je poravdu luxusníííííííí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 4. 4. 2014, 15:32
se škvarky ? a kolik a pokrájet ? :-) jinak vypadá skvěle |:o)
maruška 3. 4. 2014, 12:17
*-) jakou jinou mouku můžu dát ? hladkou nechci ,-) (F)
marzulinka 2. 4. 2014, 18:11
Zadělala jsem těsto s čerstvým droždím (udělala jsem kvásek). Mohla bych vědět, jakou má mít těsto konzistenci? Ještě prosím, má se hrnec něčím vymazat? Děkuji
marzulinka 3. 4. 2014, 10:33
@marzulinka Tak jsem ho zkusila a musím říci, že se náramně povedl, už se těším, až vyzkouším s nějakou obměnou, třeba se švarkama. (Y) První pokus byl s osmaženou cibulkou a čerstvým droždím. Díky čerstvému droždí to nemuselo kynout přes noc, nechala jsem to asi 2hod kynout a pak jsem to upekla a výsledek je skvělý!!! Děkuji za recept.
papaja7 6. 4. 2013, 21:38
Chtěla bych ho zkusit, jak velká ta nádoba má být?
Nika1984 17. 3. 2013, 16:40
Leni, tu nádobu něčím vymazáváte?
Gamika 26. 2. 2013, 19:56
Vynikající chleba, doporučuju vyzkoušet a děkuji tímto za recept! |:o) (clamp) Jiný už péct nebudu :-)
Janca 3 25. 2. 2013, 20:12
Tak přes noc bude těsto kynout,tak jsem zvědavá,jak zítra chlebík dopadne..Děkuji za recept :-) :-) :-)
Slunečnice 20. 2. 2013, 11:33
dá se udělat těsto i v pekárně?
Sabasa 19. 2. 2013, 15:21
Prosím - nezkoušela jste ho některá v pekárně ? Šlo by to ??? ,-) :-$
babydura 19. 2. 2013, 15:26
@Sabasa Jituš, tak moc mě chlebík zaujal, že jsem si řekla, že ho vyzkouším,ale v pekárně. Ale to neklaplo. Těsto vypadalo úúžasně, ale jak nakynulo, tak to přetékalo až se mi pálilo na plotýnkách a bylo takové řídké. Takže péct rovnou v pekárně se mi nepovedlo. příště budu postupovat podle návodu *-) (F) (F)
Slunečnice 20. 2. 2013, 11:34
@babydura a kdbych jen testo nechala nakynout v pekarne?
Sabasa 19. 2. 2013, 15:47
@babydura Děkuji Ilonko - chjo ...škoda veliká - já jsem lenoch ... a když už mám tu pekárnu že ??? ,-)
Štěpula 19. 2. 2013, 16:16
@Sabasa Jituš,také mám domácí pekárnu a i přes to jsem chlebík zkoušela upéct (celkem už 3x) a uvažuji,že pekárnu dáme pryč-vyzkoušeli jsme spoustu receptů a chlebových směsí,ale tenhle chlebík pečený v troubě vede,a není to pracné,stojí to za to :-)
Štěpula 17. 2. 2013, 21:25
Děkuji za výborný recept |:o).Lepší domácí chleba jsem ještě nejedla (clamp).Pečeme z dvojité dávky (zajic)
miska 16. 2. 2013, 9:11
Tak dnes jsem dělala a výborný!!!!!To snad můžu tu domácí pekárnu úplně zrušit,teď už v ní děláme pouze marmelády :-) Dělala jsem pouze z hladké mouky a bez kmína a hned běžím do obchodu pro kmín,semínka a jiné mouky!!!!Děkuji za výborný receptík!!!!!! (clamp) (Y) |:o) (F)
čučinek 12. 2. 2013, 13:29
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Bombastický,chutný a krásně křupavoučky |:o) všem doporučuji,opravdu to stojí za to (dance) mějte se hezky,Andrea (mamca) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
yorksir 3. 2. 2013, 12:50
Peču už jen tento chlebíček ,-) , je luxusní (Y) (Y) (Y) těsto mám od rána zadělané a večer musím (svatba) upéct , doporučuji vyzkoušet , recept donesla (X) ze školy (clamp) (clamp) (clamp)
jajulik 3. 2. 2013, 9:16
(Y) (Y) (Y)
Česťa kuba 30. 1. 2013, 18:53
vypadá náááádherně (zajic) když nemám víko, můžu přikrýt alobaleem?
koblizek63 3. 2. 2013, 9:11
@Česťa kuba zkuste i v kastrolu,co vaříte na kamnech,jen pozor na plastové uši(jestli tak odšroubovat)taky to u nás tak holky pečou.Jen dobře nahřát.Je výborný (Y) (Y) (Y)
Sophie70 30. 1. 2013, 14:51
pekný je (Y)
jjjjezura 29. 1. 2013, 18:10
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)no nádhera,hnedbych se zakousnula,jde i obyč droždí?
GREPIK 29. 1. 2013, 17:04
*-) a kdy se přidávají škvarky ?Škvarky mleté nebo v celku? A cibulka smažená ? Nic o tom v receptu nepíšete jen v názvu .
hrusticka84 29. 1. 2013, 15:39
hmmmm tak to je výzva
AlkaKur 29. 1. 2013, 14:48
a té cibule bude kolik? A předpokládám, že se předem asi smaží, že ?
yorksir 29. 1. 2013, 16:59
@AlkaKur Dáváme sušenou smaženou cibulku , prodávají v kelímku v Lidlu (L) (L) (L)
lenka 1 5. 2. 2013, 7:54
@yorksir tak tu jsem tam ještě neobjevila,u čeho ji v tom Lidlu najdu prosím?
Papicka 16. 2. 2013, 11:53
@lenka 1 Mají ji tam jen nárazově, když mají nějakou akci, ale dostupně se dá sehnat v Ikea.
gabisv 31. 1. 2013, 8:47
@yorksir a těch škvarků dáváte asi kolik? (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie