(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
cibulový chlebík,obmněně škvarky nebo semínka co máte rádi
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky,1a půl hrnku vlažné vody,1a půl kávové lžičky soli,1a půl kávové lžičky kmínu,půl sáčku sušeného droždí dále potřebujeme nádobu z víkem,jedno jakou kulatou,ovál ale aby byla z víkem,
Postup přípravy
Vše smícháme,utvoříme těsto.Uělala jsem ho večer přes noc nechala kynout na lince zakrytý utěrkou.mělo by těsto kynout alespon 9 až 12 hod.Ráno zapnout troubu na 220 stupnů až se nahřeje tak vložíme nádobu na 10 min nahřát nádobu.Mokrýma rukama předěláme těsto do formy,přiklopíme pečeme na 220 stupnů 30 min,poté odělat pokličku a pečeme 10-15 min na barvu kůrky.Chlebík je poravdu luxusníííííííí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvítečko
(upraveno)
4. 4. 2014, 15:32
se škvarky ? a kolik a pokrájet ? jinak vypadá skvěle
maruška
(upraveno)
3. 4. 2014, 12:17
jakou jinou mouku můžu dát ? hladkou nechci
marzulinka
(upraveno)
2. 4. 2014, 18:11
Zadělala jsem těsto s čerstvým droždím (udělala jsem kvásek). Mohla bych vědět, jakou má mít těsto konzistenci? Ještě prosím, má se hrnec něčím vymazat? Děkuji
marzulinka
(upraveno)
3. 4. 2014, 10:33
@marzulinka
Tak jsem ho zkusila a musím říci, že se náramně povedl, už se těším, až vyzkouším s nějakou obměnou, třeba se švarkama. První pokus byl s osmaženou cibulkou a čerstvým droždím. Díky čerstvému droždí to nemuselo kynout přes noc, nechala jsem to asi 2hod kynout a pak jsem to upekla a výsledek je skvělý!!! Děkuji za recept.
papaja7
(upraveno)
6. 4. 2013, 21:38
Chtěla bych ho zkusit, jak velká ta nádoba má být?
Nika1984
(upraveno)
17. 3. 2013, 16:40
Leni, tu nádobu něčím vymazáváte?
Gamika
(upraveno)
26. 2. 2013, 19:56
Vynikající chleba, doporučuju vyzkoušet a děkuji tímto za recept! Jiný už péct nebudu
Janca 3
(upraveno)
25. 2. 2013, 20:12
Tak přes noc bude těsto kynout,tak jsem zvědavá,jak zítra chlebík dopadne..Děkuji za recept
Slunečnice
(upraveno)
20. 2. 2013, 11:33
dá se udělat těsto i v pekárně?
Sabasa
(upraveno)
19. 2. 2013, 15:21
Prosím - nezkoušela jste ho některá v pekárně ? Šlo by to ???
babydura
(upraveno)
19. 2. 2013, 15:26
@Sabasa
Jituš, tak moc mě chlebík zaujal, že jsem si řekla, že ho vyzkouším,ale v pekárně. Ale to neklaplo. Těsto vypadalo úúžasně, ale jak nakynulo, tak to přetékalo až se mi pálilo na plotýnkách a bylo takové řídké. Takže péct rovnou v pekárně se mi nepovedlo. příště budu postupovat podle návodu
Slunečnice
(upraveno)
20. 2. 2013, 11:34
@babydura
a kdbych jen testo nechala nakynout v pekarne?
Sabasa
(upraveno)
19. 2. 2013, 15:47
@babydura
Děkuji Ilonko - chjo ...škoda veliká - já jsem lenoch ... a když už mám tu pekárnu že ???
Štěpula
(upraveno)
19. 2. 2013, 16:16
@Sabasa
Jituš,také mám domácí pekárnu a i přes to jsem chlebík zkoušela upéct (celkem už 3x) a uvažuji,že pekárnu dáme pryč-vyzkoušeli jsme spoustu receptů a chlebových směsí,ale tenhle chlebík pečený v troubě vede,a není to pracné,stojí to za to
Štěpula
(upraveno)
17. 2. 2013, 21:25
Děkuji za výborný recept .Lepší domácí chleba jsem ještě nejedla .Pečeme z dvojité dávky
miska
(upraveno)
16. 2. 2013, 9:11
Tak dnes jsem dělala a výborný!!!!!To snad můžu tu domácí pekárnu úplně zrušit,teď už v ní děláme pouze marmelády Dělala jsem pouze z hladké mouky a bez kmína a hned běžím do obchodu pro kmín,semínka a jiné mouky!!!!Děkuji za výborný receptík!!!!!!
čučinek
(upraveno)
12. 2. 2013, 13:29
Bombastický,chutný a krásně křupavoučky všem doporučuji,opravdu to stojí za to mějte se hezky,Andrea
yorksir
(upraveno)
3. 2. 2013, 12:50
Peču už jen tento chlebíček , je luxusní těsto mám od rána zadělané a večer musím upéct , doporučuji vyzkoušet , recept donesla ze školy
jajulik
(upraveno)
3. 2. 2013, 9:16
Česťa kuba
(upraveno)
30. 1. 2013, 18:53
vypadá náááádherně když nemám víko, můžu přikrýt alobaleem?
koblizek63
(upraveno)
3. 2. 2013, 9:11
@Česťa kuba
zkuste i v kastrolu,co vaříte na kamnech,jen pozor na plastové uši(jestli tak odšroubovat)taky to u nás tak holky pečou.Jen dobře nahřát.Je výborný
Sophie70
(upraveno)
30. 1. 2013, 14:51
pekný je
jjjjezura
(upraveno)
29. 1. 2013, 18:10
no nádhera,hnedbych se zakousnula,jde i obyč droždí?
GREPIK
(upraveno)
29. 1. 2013, 17:04
a kdy se přidávají škvarky ?Škvarky mleté nebo v celku? A cibulka smažená ? Nic o tom v receptu nepíšete jen v názvu .
hrusticka84
(upraveno)
29. 1. 2013, 15:39
hmmmm tak to je výzva
AlkaKur
(upraveno)
29. 1. 2013, 14:48
a té cibule bude kolik? A předpokládám, že se předem asi smaží, že ?
yorksir
(upraveno)
29. 1. 2013, 16:59
@AlkaKur
Dáváme sušenou smaženou cibulku , prodávají v kelímku v Lidlu
lenka 1
(upraveno)
5. 2. 2013, 7:54
@yorksir
tak tu jsem tam ještě neobjevila,u čeho ji v tom Lidlu najdu prosím?
Papicka
(upraveno)
16. 2. 2013, 11:53
@lenka 1
Mají ji tam jen nárazově, když mají nějakou akci, ale dostupně se dá sehnat v Ikea.
gabisv
(upraveno)
31. 1. 2013, 8:47
@yorksir
a těch škvarků dáváte asi kolik?